Solved RustBuster Client Problem

Discussion in 'Tech Support' started by Borko, Jun 1, 2017.

  1. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Hello, I have a problem. Everytime when I open "RustBuster2016Helper.exe" or "RustBuster.exe", Rust everytime crashes with this problem in CMD. I don't know why is it happening, I opened "RustBuster2016VerifyerAndUpdater.exe" almost 20 times, it said it fixed all problems and again when I open Rust it crashes me to this CMD window. I also reinstalled game 10 times, and nothing. There is also my RustBuster Log file and output.log. Don't tell me I am not updated game. Can you solve this problem? Thanks. (Sorry for my bad English)
     
    #1
    Last edited: Jun 1, 2017
  2. salva
    Offline

    salva Friendly self-taught developer Administrator

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    564
    Likes Received:
    82
    1. 6/1/2017 7:50:33 PM [RustBuster] File is invalid or you don't have the latest Rust. mono.dll
    2. 6/1/2017 7:50:34 PM [RustBuster] File is invalid or you don't have the latest Rust. librust.dll
    Missing files or invalid... Try download client again.
     
    #2
  3. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    I again reinstalled game when you said, this is 11th time I reinstalled it, again nothing.
    @salva
     
    #3
  4. xandeturf
    Offline

    xandeturf Moderator Moderator

    Joined:
    Nov 4, 2015
    Messages:
    132
    Likes Received:
    9
    #4
  5. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Yeah, I verifyed that is .rar file. I downloaded yours link and now see, I have the other problem. Everytime when I reinstall game, it opens just 1 time. Next time I open it, it will not start and shows me the same error with update in cmd window. And again, I open RustBuster2016Verifier.exe and nothing. So, when I want to play the game, I must reinstall it everytime? Please I don't know why is this happening.
    Thanks, but no, I am staying on Windows 7.
    @xandeturf
     
    #5
  6. salva
    Offline

    salva Friendly self-taught developer Administrator

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    564
    Likes Received:
    82
    Test maybe ... disable your antivirus or firewall, maybe this blocking those files or quarantining them, greetings
     
    #6
  7. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    BUMP!

    I apologize for not answering 6 days.

    Sorry but this didn't work. I don't know why, I thinked it will work after i deinstall antivirus software, but it didn't. Again opened RustBusterVerifier and nothing.

    @salva
     
    #7
  8. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    if you're missing mono.dl & llibrust.dll's then your antivirus is deleting them when you download/unzip the file, Disable firewall & extract the RustBuster/Client and try running the client or running the updater
     
    #8
  9. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Sorry but I did everything you said, and it's not working :( . Anyway if I can't fix this problem, the only thing left is to reinstall Windows. But I will not reinstall it now, I will try fixing this more.
    @Jakkee
     
    #9
  10. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    That's really weird,
    Can you repost your rustbuster.log, I want to see if the error is the same
     
    #10
  11. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Here it is: RustBuster Log and Output Log. And yeah, I think it's the same error.

    EDIT: I think I have some viruses on my computer. I will full check my system with the antivirus software, then I'll tell you what is next happening.
     
    #11
  12. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    Do you have Mono.dll located in Rust_Data/Mono?
    Also do you have Librust located in Rust_Data/Plugins?
    If not, Download, unzip and place the DLL's in the above locations
     

    Attached Files:

    #12
  13. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Yeah, finally that thing fixed my game. Btw, I think something is corrupting these two files on Rust launch, but I don't know what. Anyway thank you all guys for the answers, particularly Jakkee.
     
    #13
    • Like Like x 1
  14. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    Glad you got it working! :)
     
    #14
    • Like Like x 1
  15. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,818
    Likes Received:
    602
    1. 6/9/2017 12:46:43 PM [RustBuster] File is invalid or you don't have the latest Rust. mono.dll
    2. 6/9/2017 12:46:43 PM [RustBuster] File is invalid or you don't have the latest Rust. librust.dll
    Thats pretty weird. The RB package has that in it, something might have deleted those, maybe antivirus?
     
    #15
  16. .50cal
    Offline

    .50cal New Member Member

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Seems like im having a similar problem. Here's my output_log : https://pastebin.com/uhGzxUGx

    I used to play the game from the same pc before 1.4.9. Cant go past the facepunch screen after that. I already turned off my anti-virus and firewall, downloaded the .dlls mentioned above and replaced the existing ones with them just in case but still nothing.
     
    #16
  17. Borko
    Offline

    Borko New Member Member

    Joined:
    Apr 13, 2017
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Yeah, some antivirus program deleted them so I uninstalled antivirus and it is now fully working.

    I think you must uninstall antivirus. Believe me. Also antivirus programs slows your computer and other programs, because it uses a lot of CPU and RAM. On my old computer, I never used antivirus and never got the virus on the computer. Microsoft has created an antivirus program that should be embedded in Windows in the moment it is installed. It is very easy to use and does not use much of the memory and processor. Nevermind, if this don't fix your problem, ask @DreTaX or someone from staff team to help you.
     
    #17
    • Like Like x 1
  18. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    DllNotFoundException: C:/Users/pc user/Desktop/Rust_RustBuster2016/rust_Data/Plugins/librust.dll
    Missing librust, AntiVirus must be deleting it when Rust is run/downloaded
     
    #18
  19. .50cal
    Offline

    .50cal New Member Member

    Joined:
    Jan 10, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    But its right here : http://prntscr.com/fm90k5

    I already downloaded the .dlls you sent and replaced them, uninstalled my antivirus, turned off my firewall and rebooted my pc and router before downloading rb again.
     
    #19
  20. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    Possibly outdated LibRust file (If downloaded from above)
     
    #20

Share This Page

iHax Comunity/