Important Where to put the plugins?!

Discussion in 'Releases' started by DreTaX, Dec 7, 2014.

  1. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,820
    Likes Received:
    602
    Stop asking if Oxide can run Fougerite plugins. It never will.

    As for the new people, you might have noticed the Plugin's Engine at the resource. If not, I attached a picture for this post. The reason of this, because Fougerite supports several languages. So what do they mean?



    Programming Language Speed Test

    Currently we have four engines:
    1. Jint (Magma Plugin) - This is the old engine of magma, which is Jint 1. This means It's even compatible with magma. Unless It uses some new methods that are not available in Magma. The plugins that run on It must be copied to the Magma folder under Save.
    2. Jint2 (Jint) - Not many people use the new Jint engine. The only difference between the old and the new one is that the new one is faster. The plugins that run on It must be copied to the JsPlugins folder under Save.
    3. Python (IronPython) - More people used It on Fougerite in order to create much faster plugins, and It also fits people who didn't want to use a C# compiler. Python fits people's need just like Jint, the only difference is the language syntax, and the speed. Python is the second fastest engine available to the Plugin Developers. The plugins that run on It must be copied to the PyPlugins folder under Save.
    4. C# Modules. (DLL FILES) - The fastest engine that is available, since Rust is written in C#, the C# plugins are just way too faster than all the other 4. The "suffering" with an IDE is worth if the developer wants to create huge plugins, or just to create a plugin which needs more CPU or RAM, or the developer can prognosticate that the server will probably lagg on Py/Js/Lua. The plugins that run on It must be written in the Fougerite.cfg. Read more at: http://fougerite.com/posts/3770/
    5. Lua (MoonSharp) - The new engine for Lua plugins. This engine is 99% compatible with Lua 5.2, and currently has the same hooks/methods as the other engines. I plan on adding Oxide plugin compatibility to It. The plugins that run on It must be copied to the LuaPlugins folder under Save.
    I hope I was clear enough.
     

    Attached Files:

    #1
    Last edited: Dec 30, 2016
    • Like Like x 2
  2. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,820
    Likes Received:
    602
    New engine :3
     
    #2
    • Like Like x 1
  3. kikicar2002
    Offline

    kikicar2002 New Member Member

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    How to install plugin like deathmsg idk how to install some plugins help me pls !
     
    #3
  4. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,820
    Likes Received:
    602
    Read the post above. The Python part. Its highlighed. Thats thr location where you place the plugin

    Sent From My Samsung Galaxy S4
     
    #4
  5. kikicar2002
    Offline

    kikicar2002 New Member Member

    Joined:
    Oct 8, 2015
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    DreTax but idk i try all and i can't install
     
    #5
  6. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,820
    Likes Received:
    602
    It should look like this.

     
    #6
  7. Arman098
    Offline

    Arman098 New Member Member

    Joined:
    Jul 14, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    how can edit plugin ?

    Where is the data folder?
     
    #7
  8. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    What plugin? C#:
    Root/Modules/PluginNameHere/PluginNameHere.dll
    or C# settings file?:
    Root/Save/PluginNameHere/Files from the plugin here (Settings)
    Python:
    Root/Save/PyPlugins/PluginNameHere/PluginNameHere.py
     
    #8
  9. Luis
    Offline

    Luis New Member Member

    Joined:
    Mar 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I have a problem related to this, I can not connect to my own server.
    If your server is running on port 28015 ENSURE THAT28016 IS OPEN, and 28017 IS ALSO OPEN. Your port and the two ports after It has to be open. For example If you are running It on 28356, then you also have to open 28357, and 28358
    Help me pls?
     
    #9
  10. salva
    Offline

    salva Friendly self-taught developer Administrator

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    566
    Likes Received:
    82
    You wrote a post in the wrong place ... you can try reading this thread http://fougerite.com/forums/tech-support.29/ and if you do not find the solution there then you can post your question in that thread ... regards!!!
     
    #10
    • Agree Agree x 1
  11. kimmie
    Offline

    kimmie New Member Member

    Joined:
    Mar 29, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    #11
  12. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    #12
    • Agree Agree x 1
  13. kimmie
    Offline

    kimmie New Member Member

    Joined:
    Mar 29, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    yeah i noticed that but... whenever i run the server the plug in is working and appearing on the cmd.. but i don't know why it doesn't save my home... when i try to create one... ?

    any tips? i just want to know the cause of whats wrong... it will be a big help.. tnx in advance :)
     
    #13
  14. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,820
    Likes Received:
    602
    Fougerite Version?

    Errors?
     
    #14
  15. kimmie
    Offline

    kimmie New Member Member

    Joined:
    Mar 29, 2017
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0

    im using 1.5.5
    some plugins are working ...
    but im having problem on homesystem whenever i try to save my home this shows up on cmd
     

    Attached Files:

    #15
  16. Jakkee
    Offline

    Jakkee Plugin Developer Plugin Developer Contributor

    Joined:
    Jul 28, 2014
    Messages:
    1,443
    Likes Received:
    135
    Maybe when you ran FougeritePatcher.exe you didn't press 0 (Patches both) and only pressed 1 which I think doesn't patch the methods?
    If this isn't your issue then I guess bug @DreTaX for a fix (Might already be fixed in 1.5.6)
     
    #16
  17. DreTaX
    Offline

    DreTaX Probably knows the answer... Administrator

    Joined:
    Jun 29, 2014
    Messages:
    3,820
    Likes Received:
    602
    @Jakkee He is definetely not using the prepatched dlls or freshly patched files.
     
    #17
  18. HamodexD
    Offline

    HamodexD New Member Member

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    how ican be admin the server?
     
    #18
  19. HamodexD
    Offline

    HamodexD New Member Member

    Joined:
    Apr 14, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    how can ibe admin the server jakeee?
     
    #19
  20. salva
    Offline

    salva Friendly self-taught developer Administrator

    Joined:
    Jan 31, 2016
    Messages:
    566
    Likes Received:
    82
    #20

Share This Page